2011. május 24., kedd

Répatorta van?

 
Úgy nagyjából 15 éve akarok répatortát csinálni, vagy még egy kicsit régebb óta, ha magamnak sem vallom be hány éves vagyok. Tulajdonképp azóta, hogy teázókba járok és ott időnként fergeteges répatortákkal találkozom. Mindig azt hittem, hogy ez valami nagyon bonyolult dolog, de ma, hogy végre megpróbáltam rájöttem, hogy pontosan olyan, mint bármelyik muffin recept. Keverd össze a nedves és a száraz hozzávalókat külön-külön, aztán vegyítsd és süsd. 
 
 
 
A recept nem a sajátom, hanem innen szedtem, de volna pár ötletem, hogy a jövőben hogy készíteném el.
 
Hozzávalók:
  • 2,5 dl cukor (kb. 25 dkg)
  • 4 tojás
  • 3 dl olaj
  • 5 dl reszelt sárgarépa
  • 5 dl liszt (kb. 50 dkg liszt)
  • 2 teáskanál sütőpor
  • l teáskanál szódabikarbóna
  • 2 teáskanál fahéj
  • (dió, vagy mandula)
A krém hozzávalói:
  • 1 doboz natúr (Philadelphia) krémsajt
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
  • 10 deka vaj (nem margarin)
  • 2 dl porcukor
  • 1 tk citromlé

Összekeverjük a cukrot, a tojást és az olajat, majd belekavarjuk a sárgarépát. Összekeverjük a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a fahéjat. Végül összeöntjük a nedves és a száraz részeket, és kivajazott, kilisztezett formába töltjük. 180 fokon 35-45 perc, tűpróbával ellenőrizhető, nekem 45 perc kellett. Az eredeti krémrecept hozzávalóit összekeverjük és rákenjük a hideg torta tetejére.


Az alaptészta tényleg nagyon finom és szaftos. Legközelebb rakok bele diót, mandulát, vagy kis csokidarabokat, az előbbiek most a gyerkőc miatt maradtak ki. A tetejére pedig valami savanykásabb krémet készítek, valami citromos jellegűt. De az élmény így is tökéletes volt.

1 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy ízlett. Rengeteg féle répatorta van, de szerintem ez az alap, ebből indul mindegyik. :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...