2011. június 20., hétfő

Mediterrán hal



Ezt a halas receptet eredendően más formában ismertük meg, majd egyszer azt is leírjuk, de idő hiányában itt egy gyorsabb verzió ugyancsak könnyed nyári ebéd gyanánt.

Hozzávalók
2 szelet afrikai harcsa (kb 30dkg)
1 cukkini,
1 paradicsom
1 vöröshagyma
2 szál szárzeller
1 gerezd fokhagyma





Megsózzuk és lisztbe forgatjuk a halat (nyúzott afrikai harcsafilé), és egy kis olívaolajas vajban előpirítjuk (oldalanként 2 perc).
A felaprított hagymát, fokhagymát, zellerszárat, cukkinit, paradicsomot megpirítjuk a visszamaradt olajon. Sózzuk, borsozzuk és egy kevés bazsalikomlevéllel ízesítjük. Egy jénait vagy tepsit kivajazunk, belerakjuk a halat, rá a ragut, majd egy hámozott paradicsomkonzervet összeaprítva (ez akár összekeverhető is lett volna a raguval), majd be a sütőbe és 220 fokon süssük 15 percig.





Az eredeti receptben van mazsola, egy deci fehérbor, és felaprított olívabogyó is, amitől inkább görögös hatása van, illetve a krumpli elő van főzve és a halra vékony szeletekben ráhalmozva a cukkinivel együtt.
Nagyon jól esik egy forró nyári napon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...