2011. július 6., szerda

Joghurtos mentás céklasaláta


Itt egy újabb nyári köret. Valahogy mindig azt hittem, hogy céklát csak csecsemők esznek. Olyan lila, meg valahogy meg is kell főzni, vagy mi... De azért csak kipróbáltuk és az elmúlt években igencsak hozzászoktunk. A bébicékla kiváló választás a kezdőknek, de biztos teljesen jó a rendes cékla is.

Hozzávalók:
- bébicékla
- joghurt, görög joghurt
- olívaolaj
- citromlé
- menta
- só, bors


Szóval végy egy kiló bébicéklát (ez olyan 4 főre elég), főzd puhára, hámozd meg, vagdosd apróra. Fogj egy nagy tálat, és a céklát öntsd nyakon némi joghurttal, görög joghurttal, kis citromlével, vagdoss bele mentát, némi só, bors és kész is. Mi legutóbb grillhusi mellé toltuk magunkba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...