2011. július 12., kedd

Ragadós ízbomba, avagy fűszeres csirkeszárny



Ha létezik ízbomba a világon, akkor ez az. Az ember csak cuppog a ragacsos csirkeszárnyakon és képtelen abbahagyni. Alapvetően elég egyszerű elkészíteni, szóval vágjon bele bátran mindenki.



Hozzávalók 2-3 személyre:
- kb. 12 csirkeszárny (fejenként számolhatunk 4-6 csirkeszárnnyal :)
- grillfűszer (esetünkben memphis-i grill fűszer az Ázsia Bt-ből)
- só, bors
- Worcestershire szósz
- 2-4 ek szójaszósz
- 3/4 dl balzsamecet



Mossuk meg a csirkeszárnyakat és vágjuk 3 részre. Fűszerezzük be grill fűszerrel, sóval, borssal, egy kis Worcestershire szósszal. Kezdjük el egy nagy wokban pirítani. Amikor kívülről színt kaptak öntsük hozzá a balzsamecetet és a szójaszószt, forgassuk át jól, majd lefedve pároljuk 30-40 percig. 5 percenként keverjük át, hogy a szósz újra és újra bevonja.


Akkor van kész, ha fenomenális ragacsos bevonat keletkezett a csirkéken és a hús kis segítséggel leomlik a csontról. Eszeveszett jó, és abbahagyhatatlan. Mondjuk nem árt, ha van zuhany a környéken, mert az ember a füle tövéig ragacsos lesz. Köretnek bármi jó, úgysem foglalkozunk vele, de mi tepsis krumplival és joghurtos, paradicsomos ruccolával ettük :)

2 megjegyzés:

  1. Hogy csináltad a tepsis krumplit? Nagyon jól néz ki. Persze a csirke is... :) Én is csináltam már csirkeszárnyat hasonló módon, csak nekem még egy kis méz is volt benne.

    VálaszTörlés
  2. A tepsis krumpli semmi különös, inkább krumpli függő. Nálunk lehet kapni apró szemű, parázskrumplit. Megforgatjuk olivaolajban, só, bors és be a sütőbe. Amit korábban mindig elrontottunk, az volt, hogy nem figyeltünk, hogy a héjas fele legyen lefele, azaz a vágott felfele, így először kap egy kérget és nem fog leragadni. 10 perc után már vígan lehet forgatni, sőt kell is, de már nem ragad le. Van, hogy fóliával kezdjük, vagy mehet egy fél deci víz alá, hogy kicsit párolódjon, de ha nagyon apró, akkor nem kell.
    /csoki/

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...