2010. december 12., vasárnap

Mango salsa


A salsa kitűnően illik mindenféle grill ételekhez. Frissessége, ropogóssága jól ellensúlyozza a nehezebb ízeket. Rengeteg féle képpen lehet variálni, gyümölcsökkel, zöldségekkel, kinek hogyan tetszik. Ezúttal mangó és uborka kombinációja alkotta a salsát. A mangó édes lágysága és az uborka lédús, harsogós ropogása kitűnően illik egymáshoz.

Hozzávalók:
1 mangó
1 kis méretű kígyóuborka
fél fej lilahagyma
fél friss chili
1 lime
1 nagy csokor petrezselyem
1 csokor koriander

A mangót meghámozom, felkockázom és egy nagyobb keverő tálba rakom. A mangó legegyszerűbb pucolási és darabolási technikája itt látható. Apró darabokra vágom az uborkát, a petrezselymet, a fél fej lilahagymát, a koriandert, a kimagozott chilit és a mangóhoz adom. Sózom, borsozom és ráfacsarok egy fél lime-ot. Ha nem elég fanyar, ráfacsarhatjuk a lime másik felét is. Picit hagyjuk az ízeket összeérni, hidegen tálaljuk. Fantasztikus volt a lazachoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...