Amint ígértem itt a sült paprika krémes tészta receptje. Már egy ideje tervezem, hogy megcsinálom, csak valamiért mindig elmaradt. Azonban ma Barbi a csömöri kis zöldséges ”nyugdíjas sarkában” (így hívják a leértékelt áruk helyét : ) 289 forintos kiló áron vett teljesen használható kaliforniai paprikákat, így adott volt a lehetőség.
Hozzávalók:
3 kaliforniai paprika
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
15dkg bacon
parmezán
1 csokor petrezselyem
citromlé
150ml tejszín
A paprikakrém elkészítését már leírtam korábban, így ettől most eltekintek.
Amint elkészült a krém forralok vizet a tésztának. Egy nagy serpenyőben megpirítom a felkockázott bacont, majd hozzáadom az 1x1 centis kockákra vágott fél kaliforniai paprikát. Hozzáadom a mártást, 2 percig rotyogtatom, majd leveszem a tűzhelyről és ha hűlt egy picit hozzákeverem a tejszínt. A főtt-lecsöpögtetett tésztát is hozzákeverem, ha szárazkásnak tűnik egy kis félre rakott főző vízzel felöntöm.
Tipikusan az a kaja, ami eteti magát, és az ember észre sem veszi, de már a harmadik tányérnál tart...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése